Anti-stress – stressbehandling

Indre og ydre balance skal genoprettes

Rigtig mange mennesker bliver slået omkuld af stress. Ofte er det arbejdet, som er den udløsende faktor. Men i de fleste tilfælde er det et samspil af mange faktorer i hele livssituationen. Det gælder om at finde de brikker, der har lagt sig skævt i puslespillet. 

I behandlingen ser vi stille og roligt på, hvordan dit liv ser ud. Hvor er stressfaktorerne, og hvad kan du selv gøre, og hvad skal du have dine omgivelser til at hjælpe dig med. Du skal ind at lede efter støtter i både arbejdslivet og privatlivet.

En vigtig faktor i stressbehandlingen er at etablere en god kontakt til din krop. Det er i kroppen, at du har dit fine pejlesystem for, hvad der er godt for dig, og hvad der skader dig og din indre og ydre balance.

Fokus på kroppen er vigtig, så du vil blive inspireret til at mærke dig selv og dine grænser, og mest af alt vil du blive inspireret til at være i kontakt med dit åndedræt. Åndedrættet er den mest basale livsfunktion, og i en stress-situation er det meget ofte vejrtrækningen, vi glemmer.

Mindful levevis er for de fleste mennesker en kunstart, der skal arbejdes på hele livet. For den stressramte er det en nødvendighed at ændre livsstrategi. Mindfulness handler om at være bevidst til stede i livet med både tanker, handlinger og følelser – og netop at finde en afbalanceret måde at leve med hele sig selv på.

NADA – øreakupunktur 
NADA kan bruges som supplement til psykoterapi og anti-stressbehandling.
NADA-metoden består i 5 små nåle i hvert øre samt en i panden mellem øjenbrynene.
NADA skaber balance og giver ro, idet øreakupunkturen reducerer symptomer på f.eks. stress, søvnproblemer, abstinenser, angst, fysisk og psykisk uro og koncentrationsbesvær.
Hvis du ønsker NADA som supplement til terapien, indebærer det, at du sidder stille i ca. halvdelen af sessionen, idet de indre processer kræver tid, ro og fordybelse.

Nej – det lille ord på tre bogstaver  er en vigtig lektie at lære for at undgå stress. Det lyder så enkelt, og dog er det så svært for netop den stressramte. For det er som regel altid de flittigste, de mest pligtopfyldende og de mest loyale, der bliver ramt af stress, for de har den største udfordring i at sige nej.

Jeg tilbyder individuelle sessioner af 1 times varighed – kr. 750,-.

Gruppeforløb kan aftales med virksomheder, arbejdspladser eller private grupper.